18 Haziran 2009 Perşembe

Borçka'da köyü fareler bastı

·

Hakan AYDIN/BORÇKA (Artvin), (DHA)

ARTVİN’in Borçka İlçesi'ne bağlı Fındıklı Köyü, bir aydır nereden geldiği belli olmayan yüzlerce tarla faresinin istilasına uğradı. Kendi yöntemleriyle farelerle mücadele etmeye çalışan köylüler yetkililerden yardım bekliyor.
Borçka’ya bağlı 400 nüfuslu Fındıklı Köyü halkı, bir süre önce ortaya çıkan ve nereden geldiği belli olamayan yüzlerce fare yüzünden kabus dolu günler geçiriyor. Şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirten köylüler, yiyecek ve giyeceklerini farelerden korumak için serender dedikleri evlere taşıdı. Havanın kararmasıyla ortaya çıkan fareler ekili alanlara, giyeceklere, evlerdeki tekstil ürünleri ve yiyeceklere zarar verirken, bazen insanları da ısırıyor.

SU DOLU KOVALARLA TUZAK

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten köy sakinlerinden 60 yaşındaki Ayşe Eksilmez, geceleri uyuyamadıklarını kayderek şöyle konuştu:
“Bir gecede ortalama 15- 20 civarında fare yakalıyoruz. Kovalara su dolduruyoruz, içine biraz mısır unu ya da değişik yiyecekler bırakıyoruz. Yiyecek için su dolu kovaya giren fare boğuluyor. Fare kapanları da kullanıyoruz. Köyümüzdeki her evde aynı sorun var. Herkes fareleri yok etmek için uğraşıyor. Her şeyimize zarar veriyorlar. Köyümüz 1 aydır fare istilası altında.”

0 yorum:

Son Yazılanlar

Arkadaşlık