18 Haziran 2009 Perşembe

İşte Vergi şefinin mal varlığı dökümü

·

Teoman ERİŞ- Burak GÜL /ALANYA (Antalya), (DHA)

Müthi mal varlığı ile medyanın gündemine bomba gibi düşen Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız Oto Ağca 'Eski vergi müdürünü dairede kadınlarla sevişirken yakalamıştım. Şimdi bana iftira atıyor' dedi

Oğlu Onurhan Ağca ile 2006 yılının Haziran ayında tartışan ayakkabıcı dükkanında tezgahtarlık yapan ve o tarihte 16 yaşında olan Yunus Emre Eret´i alıkoyarak dövdüren Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız Oto Ağca ve öğretmen eşi 51 yaşındaki Orhan Ağca ile dayak olayını gerçekleştiren 36 yaşındaki Osman Kaldırım, 42 yaşındaki Yaşar Sağlam, 35 yaşındaki Kenan Kutlar ve 42 yaşındaki Hasan Beyaz, Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2´şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmış, yaklaşık 8 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve banka hesapları ortaya çıkan Alanya Vergi Dairesi'nde Gelir Şefi Ağca´nın malvarlığına el konulması kararlaştırılmıştı.

İHBAR MEKTUBUYLA BAŞLADI

Alanya Vergi Dairesi´ne hitaben tarihsiz, ihbar edenin adı soyadı, imzası, adresine yer verilmeden ´vatanını seven bir esnaf´ ibaresiyle gönderilen 1 Nisan 2008 tarihli dilekçe ve ekindeki 4 adet villa fotoğrafı ile Alanya Vergi Dairesi Şefi Yıldız Oto Ağca ile ilgili olarak şikayette bulunuldu. Dilekçede, "pisliğe bulaşmış insanların bulunduğu daire güvenilir değildir. Duyduğum kadarıyla bunun için çalışıp çabalıyorsunuz. Ancak vergi dairenizde görev yapan Yıldız Ağca adlı memurunuz kendisinin müdür başyardımcısı olduğunu söyleyerek gerek tehdit, gerekse şantajla kendisine Alanya´da zenginlerin bile olamadığı bir şato yaptırdı. Bununla ilgili resimleri zarf ile size gönderiyorum. Bir devlet memuru böyle bir mülke sahip olabilir mi, arazi bile 3 dönüm civarında. Cicikli Beldesi´nde ev ve arsa yaklaşık 1 veya 1.5 trilyon değerindedir. Bu neden sorulmuyor, bu memuru kim kolluyor? Alanya esnafı bu evi nasıl yaptırdığını biliyor, halen bu memur Alanya Vergi Dairesi´nde nasıl çalışıyor? Her şeyi sizin vicdanınıza bırakıyorum" ifadelerine yer verilerek Yıldız Oto Ağca´nın mal varlığı ve edinilen mal varlığının ediniliş konusunda araştırma ve inceleme istendi. Bu ihbar üzerine Ağca ile ilgili başlatılan soruşturma, adli olay nedeniyle yargılanan Ağca´nın dosyasıyla birleştirildi.

0 yorum:

Son Yazılanlar

Arkadaşlık